Gotovi parket na klik

gotovi parket na klik

Pri izbiri talne obloge za dom ali kateri koli drug objekt se kupec neredko ustavi pri parketu. Parket je znan po svojem izjemno velikem doprinosu. Ima naraven pridih, saj je izdelan iz pravega lesa. Tudi sicer že več kot stoletje velja za eno od najbolj priljubljenih in iskanih oblog za tla.

Parket tako še do danes ni izgubil svoje vrednosti in čara. Čeprav se na trgu stalno ponavljajo novi trendi na področju talnih oblog, parket vedno preživi vse druge modne smernice. V tem hipu je gotovi parket na klik ena od najbolj zaželenih vrst parketa pri nas pa tudi drugje po svetu.

Gotovi parket na klik je za polaganje in vzdrževanje izjemno priročen

Pri nas je še vedno najbolj razširjen klasični parket. Zanj je značilno, da zahteva precej dolgotrajen postopek polaganja. V proces so vključeni še brušenje, lakiranje in sušenje. Klasični parket je izjemno vzdržljiv in odlično zdrži tudi več generacij. Lahko se ga večkrat obnovi. Obnova mu povrne naravno lepoto. Takšna oblika parketa se lahko vgrajuje z lepljenjem na podlago. Pri polaganju lahko naredimo vrsto različnih vzorcev, na primer chevron, ribja kost.

Po drugi strani pa je vse bolj priljubljen tudi gotovi parket. Ta je nekoliko dražji. Za polaganje ter vzdrževanje pa je izjemno priročen. Nekatera podjetja vam ponujajo celo več kot 400 vrst različnih gotovih parketov. Za polaganje je na primer izjemno hiter gotovi parket na klik.

Plavajoče polaganje s suhomontažnim klik sistemom

Gotovi parket na klik je torej odlična izbira, saj polaganje poteka izjemno preprosto in hitro. V takšnem primeru gre za plavajoče polaganje s suhomontažnim klik sistemom. Izbirate lahko med številnimi dimenzijami gotovega parketa. To daje možnost, da parket lahko preprosto prilagodite ravnini tal v svojem domu oziroma v objektu, kamor gotovi parket nameravate položiti.

Gotovi parket prav tako lahko polagate v različne vzorce, na primer v obliki ribje kosti, črke V, pravokotno, klasično. Skratka, možnosti je več kot dovolj.