Parket hrast – ena od najboljših izbir talne obloge

parket hrast

Opremljanje doma je precej zahtevno opravilo, še posebej če s takšnim delom nimate posebnih izkušenj in znanja. V veliki meri vam lahko pomaga dobro izbrani notranji oblikovalec. Ta vam lahko svetuje tudi pri izbiri talne obloge za določene prostore. V dnevni sobi vam bo zagotovo predlagal parket. V tem hipu je na primer parket hrast ena od najboljših izbira talne obloge na trgu.

Hrastov parket ni le izjemno lepega videza, temveč se ponaša še z drugimi vrhunskimi prednostmi. Ena od večjih je zagotovo ta, da je izjemno trpežen in kot takšen ima dolgo življenjsko dobo.

Lastnosti različnih vrst parketov

Na trgu lahko izbirate med neskončno množico najrazličnejših vrst parketov. Lastnosti parketov so si torej med seboj različne predvsem glede na to, iz katere drevesne vrste je parket izdelan. Omenili smo, da je parket hrast med vsemi vrstami med najbolj trpežnimi.

Prav vsaka vrsta parketa ima svoje edinstvene lastnosti. Najbolje je, da se prava vrsta parketa izbere glede na prilagoditev tipa prostora, glede na celotni videz in ne nazadnje tudi glede na vaše želje, namene, potrebe in zmožnosti.

Najbolj priljubljene vrste parketov

Omenili smo, da je parket hrast ena od najbolj priljubljenih in zaželenih vrst parketov. Poleg hrastovega parketa so izjemno cenjeni še parketi, ki so izdelani iz javorja, češnje, macesna, oreha.

Izbirate lahko tudi med priljubljenimi vrstami parketov, ki so narejeni iz nekoliko bolj eksotičnih drevesnih vrst. Na razpolago vam je na primer parket iz bambusa, teak parket, dussie parket. Med vsemi omenjenimi pa vsekakor prednjači hrast, ki na sploh velja za eno od najodpornejših vrst lesa na svetu.

Gotovi parket iz hrasta

V tem hipu je trend na področju izbire parketa zagotovo gotovi parket. Še posebej iskan je gotovi parket iz hrasta. Takšna vrsta parketa uporabniku omogoča možnost polaganja na klik, in sicer brez lepljenja. Posledično se parket hrast ali katera koli druga vrsta gotovega parketa položi bistveno hitreje.